058 - 303 09 20

Aftellen naar de opening – nog een paar dagenDe verhuisdatum

Op maandag 14 november gaan we verhuizen naar het centrum van Stiens. Vrijdag 11 november pakken we alle spullen in op de oude locatie en na het weekend verhuizen we en pakken we weer uit. Let dus de komen de week goed op, welke activiteit op welke locatie is.
We hopen u snel in de Nije Skalm te zien!

Nieuws over de Nije Skalm

Het voormalige gemeentehuis in het centrum van Stiens (Ljipstrjitte 1) is grondig verbouwd en gerenoveerd om straks als multifunctioneel centrum van start te gaan onder naam Nije Skalm. Van en voor alle inwoners van Stiens, van buiten nog de bekende contouren, van binnen een verandering van de ruimtes die het zeer geschikt maakt voor het gebruik van onze huurders en een fantastische sfeer heeft.
Het nieuwe bestuur bestaande uit Klaas Lingsma, Alita de Haan, Emmie Snijder en Lútsen Renema dat vanaf februari 2022 is aangetreden, heeft in goede harmonie met vertegenwoordigers van de gemeente Leeuwarden gewerkt aan de totstandkoming. Op de Open Monumentendag van 10 september en tijdens de Keunstrûte van 24/25 september hebben de inwoners van Stiens al een kijkje kunnen nemen.

De Nije Skalm is binnenkort klaar voor gebruik. Eerst zullen Amaryllis (Dorpenteam, Jeugdsoos en Ontmoeten & meedoen), en de gebruikers gaan verhuizen. De bibliotheek zal  begin 2023 zijn intrek nemen in het nieuwe gebouw.

In de Nije Skalm blijft onze gastvrouw Tineke Buruma, een bekend gezicht. Als bestuur zijn we blij dat Tineke meegaat en in de Nije Skalm beheer en horeca gaat doen. Overigens zal zij i.v.m. haar parttime baan dit niet volledig kunnen doen. Daarom zijn wij – naast oproepkrachten voor beheer en horeca – nog op zoek naar Stiensers die een dag/dagdeel in de week deze werkzaamheden willen doen. U kunt zich opgeven via info@nijeskalm.nl.

Het zal een spannende periode worden waarin we het oude voor het nieuwe verruilen. Zoals de planning er nu uitziet zullen we in november gaan verhuizen. Alle ingeplande activiteiten van gebruikers gaan we dan overzetten naar het nieuwe gebouw. Daarna zullen er echt nog wel kleinere inrichtingswerkzaamheden moeten plaatsvinden om het helemaal af te maken. De officiële opening zal plaatsvinden op het moment dat ook de bibliotheek zijn intrek heeft genomen begin 2023. Hou ook de informatie op de website goed in de gaten : www.nijeskalm.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht