058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmhuis Stiens: All My Puny Sorrows (2021)

6 februari
20:00
- 22:30

Prijs €10

Het aangrijpende verhaal van twee zussen. De een is een concertpianiste die geobsedeerd is door het beëindigen van haar leven, en de andere een schrijfster die, worstelend met deze beslissing, diepgaande ontdekkingen doet over haarzelf.

All My Puny Sorrows voegt onverwacht wrange humor toe aan dit hartverscheurende verhaal van twee liefhebbende zussen Yoli en Elf.  De zussen groeiden op in een gezin van Mennonieten in Winnipeg en hebben op volwassen leeftijd hun strikt religieuze leven achter zich gelaten. De voortdurend twijfelende Yoli is een schrijfster die worstelt met de liefde en het leven en op het punt staat te scheiden. Elf is een befaamde concertpianiste die al jaren aan ernstige depressies lijdt en geobsedeerd is door zelfmoordgedachten. Wanneer Elf in het ziekenhuis belandt na een nieuwe poging zichzelf van het leven te beroven, keert Yoli terug naar huis in Winnipeg. Daar wordt ze gedwongen de situatie van haar zus onder ogen te zien, evenals het onverwerkte familietrauma waar geen van beiden raad mee weet.

 

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller (All My Puny Sorrows – 2014) van de Canadese schrijfster Miriam Toews.

Als winnares van meerdere literaire prijzen geniet de zesde roman van de Canadese schrijfster Miriam Toews een enorme reputatie. Zwaar puttend uit de gebeurtenissen die leidden tot de zelfmoord van haar eigen zus, moet het voor de schrijver een bitterzoete ervaring zijn om het op het scherm te brengen. De film van Michael McGowan, die dit jaar in première ging op het Toronto International Film Festival, probeert een deel van de nuance op het scherm over te brengen.