058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Duo Weima & vd Werf

24 november 2023
20:30
- 22:30

Prijs €15

13 en 14 waren Reinout Weima en Anno van der Werf toen ze voor het eerst samen op het podium stonden, tijdens een jamsessie op het Titus Brandsma College in Bolsward.

In de jaren die volgden, kwamen de twee elkaar regelmatig tegen in de bus of in de kroeg, maar stonden ze niet meer samen op de planken. Anno speelde wel in zijn eentje, maar ook in verschillende bands, waaronder ook De Wjukkels (opvolger van Wiegels Wjukkelmasine), waar Freddy Weima leadzanger van was en Reinout gastzanger op het album dat in 1995 uitkwam. Het was ook Freddy die voorstelde om duo-optredens met Anno te gaan doen. Dit geschiedde op een besloten feest in de zomer van 1996 in Stania State in Oenkerk. Het optreden beviel van alle kanten en duo Weima & vd Werf was een feit.

Met meer dan honderd optredens per jaar heeft het duo inmiddels flink wat naam weten op te bouwen, zowel binnen als buiten Friesland. Er zijn vele radio- en tv-optredens gedaan en verschillende albums gemaakt, waarvan de laatste twee met eigen werk ‘Yn it Frysk’, goed voor de radiohits als ‘Do’ en ‘It komt altyd wol goed’.

Het duo speelt verder 60 jaar (pop)historie. De mannen beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend tweetal qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’ mogen begroeten!

Deuren open om 20:00 uur, wij trakteren op een kop koffie/thee
Aanvang concert Duo Weima & van der Werf is om 20:30 uur.

De tickets kunt u kopen via de button bovenaan dit bericht, deze link of aan de balie in de Nije Skalm.  Wel graag voor 22 november.
Per persoon zijn de kosten 15 euro, dat in inclusief de koffie/thee voor aanvang.