058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmhuis Stiens: ELVIS (aanvang 19:30 uur)

23 januari
19:30
- 23:00

Prijs €10

let op: lange film!
Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert.

‘Elvis’ is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros Pictures ‘ door de visionaire filmmaker Baz Luhrmann (voor een Oscar genomineerd) over het leven en de muziek van Elvis Presley.
‘Elvis’ verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Hoewel de stem en de soepele bewegingen van Presley moeilijk te evenaren zijn, zet Butler met overtuiging zijn beste beentje voor. Hij heeft zich, tot genoegen van Presley-fans, tot in de puntjes verdiept in de zo herkenbare bewegingen van de ster.

Het werk dat de acteur heeft verricht is niet onopgemerkt gebleven. De erven Presley, met name Elvis’ dochter Lisa Marie, was zeer onder de indruk van de manier waarop Austin haar vader heeft neergezet.

Een film over Elvis zonder muziek geeft niet de juiste sfeer en dus werd op stilistisch en thematisch passende wijze de muziek van toen tot nu, van Presley en anderen, gemixt met vloeiende geluidsovergangen zonder dat het leidt en een rommelig geheel van vele klanken door elkaar.