058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmhuis Stiens: Mrs. Harris goes to Paris

6 maart
20:00
- 22:30

Prijs €10

Mrs. Harris Goes to Paris is het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

Mrs. Harris Goes to Paris is een verfilming van het nog te verschijnen boek van Paul Gallico. Het scenario werd geschreven door Carroll Cartwright, Keith Thompson, Olivia Hetreed en Anthony Fabian. Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de regie van de film.

Londen, de jaren vijftig. Het oog van de hardwerkende schoonmaakster Mrs. Harris valt op een prachtige Diorjurk van haar werkgever. Ze wordt halsoverkop verliefd en zet alles op alles om er zelf een te kopen. Ze reist af naar Parijs, de hoofdstad van de mode, en verandert zo niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de mensen die ze onderweg ontmoet.

Met Mrs. Harris Goes to Paris zet regisseur Anthony Fabian de actrices Lesley Manville (Phantom Thread) en Isabelle Huppert (Elle) als rivalen tegenover elkaar in de Franse modewereld van de jaren 50.

Het is dankzij hoofdrolspeelster Lesley Manville dat MRS. HARRIS GOES TO PARIS niet te zoet wordt. Ze geeft haar personage een gunfactor van jewelste mee, waardoor je van begin tot eind hoopt dat de goedgemutste Mrs. Harris haar droom mag waarmaken.

Naast Manville bestaat de rest van de cast o.a. uit Rose Williams, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Freddie Fox, Lucas Bravo, Alba Baptista, Isabelle Huppert en Lambert Wilson. 

Gebaseerd op de geliefde roman Mrs. ‘Arris Goes to Paris van Paul Gallico.