058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmhuis Stiens: WEST SIDE STORY (aanvang 19:30 uur)

17 april
19:30
- 23:00

Prijs €10

LET OP: i.v.m. lengte film gewijzigde aanvangstijd: 19:30 uur; kassa open vanaf 19.00 uur

Zestig jaar na de klassieke verfilming van de Broadwaymusical West Side Story komt regisseur Spielberg met zijn eigen versie – meer een hommage aan de oude film dan een nieuwe interpretatie.

Deze nieuwe verfilming van de beroemde musical, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

De film vertelt het verhaal over twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, die elkaars grootste vijanden zijn. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee vallen voor elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

Met de remake van ‘West Side story’ ging een langgekoesterde wens van Steven Spielberg in vervulling. Zijn verfilming is fris, met respect voor het origineel. In de jaren vijftig van de vorige eeuw maakten componist Leonard Bernstein en de onlangs overleden schrijver Stephen Sondheim de musical ‘West Side story’. Het verhaal over een liefdesgeschiedenis te midden van twee rivaliserende jeugdbendes, losjes gebaseerd op ‘Romeo and Juliet’, werd een enorm succes. De verfilming in 1961, met o.a. Natalie Wood, Rita Moreno en Richard Beymer, werd ook een kaskraker en sleepte maar liefst tien Oscars in de wacht. Steven Spielberg, die sinds zijn tiende gefascineerd is door het verhaal en de liedjes, koesterde al jaren de wens om een remake van ‘West Side story’ te maken. “Het verhaal over verdeeldheid tussen mensen is van alle tijden; misschien anno nu nog wel meer dan in 1957, toen de musical uitkwam”, aldus de regisseur.

De film van Spielberg is duidelijk met veel respect voor het origineel, maar het geeft de film wel een net wat frisser elan. Technisch is alles voortreffelijk uitgevoerd: de dansscènes zijn een lust voor het oog, de goeddeels onbekende cast sprankelt enthousiast en met de mooie aankleding en de meeslepende zang en dans doet deze licht afgestofte versie absoluut recht aan de oorspronkelijke film. Spielbergs ‘West Side story’ is een feest voor oog en oor. En de thema’s van het op Romeo en Julia geënte verhaal zijn onverminderd actueel.