058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muzikaal Europa

26 januari
20:00
- 22:00

Prijs €15

“MUZIKAAL EUROPA” is een concert door wereldmuziekgroep RemoliNo.

RemoliNo is misschien wel het best bewaarde muzikale geheim van Fryslân…

datum: vrijdag 26 januari 2024
aanvang 20:00 uur (zaal is open vanaf 19:30 uur)
kaarten á €15,00 bestel je hier. 

In dit programma laten de muzikanten van dit trio zich inspireren door de rijke variatie van de oorspronkelijke muziek uit Europa. Muziek die is voortgekomen uit het verleden, muziek uit het leven van gewone mensen en muziek die hoort bij feestelijke en verdrietige gebeurtenissen. Per land en streek is dat steeds weer anders. Als er al zoiets als een ‘Europese muzikale identiteit’ bestaat, dan is de enorme muzikale variatie en diversiteit zeker het hoofdkenmerk tijdens dit optreden.
Al spelend voelen Carel, Herman en Marcel zich verwant met al die verschillende mensen en culturen. Die verbondenheid en identiteit is groot bij hen. Muziek vanuit tradities, vanuit ‘iets ouds’ en dus een groot muzikaal tegenwicht voor al het ‘dagelijks nieuws’. Klanken om bij weg te dromen, of om zelfs op te dansen!

Wereldmuziekgroep RemoLiNo hoopt met dit zeer gevarieerde programma de schoonheid en rijkdom van de Europese muzikale bronnen met een breed publiek op deze avond te delen. Klanken uit o.a. Roemenië, Oekraïne, Friesland, Hongarije, de Balkan en Ierland. Laat u verrassen…

“Deze mannen maken geen muziek, ze zijn muziek!”

 RemoliNo bestaat uit:

Herman Peenstra – accordeon
Marcel Prins – viool
Carel van Leeuwen – cello en overige instrumenten

Meer info op www.remolino.nl