058 - 303 09 20
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmhuis Stiens: Zee van tijd

20 februari
20:00
- 22:30

Prijs €10

Hoe sterk is liefde nog als alles wegvalt? Veertig jaar na het tragische einde van hun zeiltocht op de Atlantische Oceaan, ontmoeten twee vroegere geliefden elkaar weer. De tijd blijkt niet alle wonden te hebben geheeld.

De Venlose regisseur Theu Boermans mocht in 2022 het Nederlands Film Festival openen met ZEE VAN TIJD, een film over een zeiltocht met een tragische afloop. Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden (Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw) elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Theu Boermans behoort tot de meest gevierde regisseurs van Nederland. Eerder in zijn carrière won hij met 1000 ROS

EN (1994) een Gouden Kalf voor Beste Film. Voor de tv-serie DE PARTIZANEN (1995) won hij opnieuw een Gouden Kalf, nu voor Beste Televisiedrama. Ook is hij bekend als regisseur van de succesvolle musical SOLDAAT VAN ORANJE. Het scenario van ZEE VAN TIJD werd geschreven door Marieke van der Pol (DE TWEELING, BANKIER VAN HET VERZET).