058 - 303 09 20

WinterexpositieWinterexpositie in De Nije Skalm – Landschapsschilderijen van Ronald de Haan

Tijdens de komende wintermaanden exposeert Ronald de Haan een serie schilderijen in de Nije Skalm, het voormalige gemeentehuis te Stiens.

De expositie toont een serie recente en wat oudere schilderijen van voornamelijk landschappen of landschappelijke elementen uit de eigen omgeving, dan wel geïnspireerd door reizen in binnen- en buitenland.

In de landschapsschilderijen probeert Ronald de Haan een impressie te geven van de sfeer van een plek of seizoen, zoals de avondlijke sfeer bij een hek op een dijk bij Marrum, de herfstkleuren in een park, de verstilde ijle sfeer aan een Italiaanse meer, of het sprookjesachtige licht op een verlaten bospad.

De doeken zijn alle geschilderd in acrylverf.

Ronald de Haan (Koarnjum) heeft in Groningen Kunstacademie Minerva gevolgd. Hij is initiatiefnemer en medeorganisator van de Trimdiel Keunstrûte, die afgelopen september voor de 13de keer plaats vond in voormalig Leeuwarderadeel. Hij heeft een aantal jaren als vormgever gewerkt bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Verder heeft hij o.a. cartoons getekend voor De Kamerkrant, het maandblad van de Kamer van Koophandel, illustraties gemaakt voor het boek ‘It sil jin mar oerkomme’, van Romke Grijpstra en muurschilderingen gemaakt voor verschillende restaurants in Leeuwarden. Naast vrij werk schildert Ronald ook werk in opdracht, met name portretten – zowel van mensen als van dieren. Veel werk van Ronald de Haan bevindt zich dan ook in particulier bezit. Exposities van zijn schilderijen vonden eerder plaats in o.a. Zaandijk, Oosterwolde, Westbeemster en Enschedé.

De expositie is te bezichtigen tijdens de normale openingstijden van de Nije Skalm.


Terug naar het nieuwsoverzicht